Event locaties in Amsterdam Oost

Noord, Oost, Zuid, West – wie kent Amsterdam op z’n best? Deze week nemen we je mee in de event locaties in Amsterdam Oost, onderdeel van Unique Venues of Amsterdam. En wat betreft dit stadsdeel is er ruim keus. Perfect om te combineren, af te wisselen en je aan de groene zijde van Amsterdam te begeven.

Hier alvast de lijst van 12 x event locaties in Amsterdam Oost:

 1. Kit – Koninklijk instituut voor de tropen
 2. Artis
 3. Hortus Botanicus
 4. Hermitage
 5. Nationale opera & ballet
 6. Portugese Synagoge
 7. Uilenburgersjoel
 8. Capitcal C
 9. NEMO
 10. Scheepvaartmuseum
 11. Passenger Terminal
 12. Muziekgebouw aan het Ij

Eventlocatie 1: Koninklijk Instituut voor de tropen

Geïnspireerd vergaderen in de stoel van een regent, kleurrijk dineren in een statige zaal of swingen op een event tussen zuilen van marmer – bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen kan het. Ons monumentale gebouw is zeer veelzijdig en geschikt voor zowel klassieke als moderne evenementen. Het pand is altijd al indrukwekkend geweest, vanaf het moment dat het in 1926 de deuren opende tot vandaag de dag. Na bijna 100 jaar is dit unieke gebouw nog steeds een van de iconen van Amsterdam.

Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 2: Artis

Op zoek naar inspiratie? Kom naar ARTIS. We bieden verschillende ruimtes, elk met een eigen karakter. Organiseer een diner of feest in de robbenzaal en geniet van een unieke beleving, waarbij de Californische zeeleeuwen langs de ramen zwemmen. Of organiseer een congres in onze vernieuwde Koning of Tijgerzaal in het Groote Museum. Zoek je een locatie voor een kleine bijeenkomst of vergadering dan zijn onze zalen in het Noord-paviljoen erg geschikt. Vergader onder het oog van voormalig ARTIS-directeuren in de Stichtingskamer of organiseer een feest in de Blauwe Sterrenzaal.

Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 3: Hortus Botanicus

In het centrum van Amsterdam ligt de Hortus Botanicus, een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Sinds de oprichting in 1638 is er in de vier eeuwen een unieke verzameling bomen en planten bijeengebracht die met zijn veelzijdig groen een unieke omgeving biedt voor een vergadering, receptie of diner.

Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 4: Hermitage

Loop door onze binnentuin, een oase van rust, het 17de-eeuwse gebouw van de Hermitage binnen en u zult verbaasd zijn door al het daglicht in het museum. Een uitgekiend samenspel van dag- en kunstlicht zorgt voor een moderne, inspirerende omgeving. Met naast prachtige tentoonstellingen alle mogelijkheden voor evenementen en vergaderingen.

Op de eerste verdieping vindt u het museumcafé en restaurant. Een sfeervolle setting voor borrelen of dineren in stijl. Direct daarboven zijn meerdere vergaderzalen ingericht. Voor ontvangsten van 2 tot 400 genodigden.

Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 5: Nationale Opera en Ballet

Het iconische theater ligt in het hart van Amsterdam en biedt een prachtig uitzicht over de Amstel en Magere Brug. De diverse ruimtes vormen een prachtig decor voor een verscheidenheid aan evenementen. De theaterzaal met 1600 stoelen is een van Amsterdams grootste zalen en bijzondere locatie voor een congres, presentatie, award show of première. Daarnaast zijn er uitgebreide mogelijkheden, zowel klein als groot, voor diners, recepties, modeshows, lifestyle events, workshops en vergaderingen.

Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 6: Portugese Synagoge

Zoekt u een unieke locatie voor uw vergadering, workshop of receptie? Het Joods Cultureel Kwartier (JCK) heeft verschillende ruimtes die u kunt huren, met elk een eigen functie en sfeer. Zo organiseert u samen met ons een geslaagd evenement. In overleg verzorgen we graag de catering, een rondleiding of komen we op een andere manier aan uw wensen tegemoet. Er zijn verschillende arrangementen te reserveren voor lunch, borrel of diner.

Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 7: Uilenburgersjoel

Op een steenworp afstand van het Waterlooplein ligt de 250 jaar oude Uilenburgersjoel. Omgeven door een binnentuin vindt u een lichte, warme en intieme locatie die een rijke historie ademt.

De Uilenburgersjoel is een van de weinige bewaarde historische gebouwen van het eiland Uilenburg. Na een zorgvuldige restauratie is de synagoge voorzien van alle comfort voor uw evenement. Het is een unieke en exclusieve locatie voor een feest, presentatie, vergadering, concert, diner of huwelijk.

Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 8: Capital C

Op de plek waar ooit diamanten werden verhandeld, vind je nu de nieuwe creatieve hub van Amsterdam: Capital C. Hier, aan de oevers van de Amstel, ondersteunen we creatieve professionals in alle fasen van hun carrière en vieren we creativiteit van alle soorten.

Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 9: NEMO

In NEMO Science Museum ontdekt jong en oud hoe de wereld werkt in interactieve tentoonstellingen over wetenschap en technologie. En ook in evenementen laten we graag wat science terugkomen.

In het markante gebouw in het centrum van Amsterdam zijn evenementen van 8 tot 2000 personen mogelijk. Vergader in een exclusieve boardroom met uitzicht op het IJ, borrel tussen de microscopen in het Laboratorium of geniet van een barbecue op het spectaculaire dakterras met Amsterdam aan uw voeten.

Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 10: Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum heeft prachtige ruimtes, optimale service en een unieke ligging aan het water in het centrum van Amsterdam. Het monumentale pand uit 1656 heeft alles in huis om een succesvol zakelijk of feestelijk evenement te organiseren. De markante venue, die in de 17eeuw werd gebouwd als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam, is nu, 350 jaar later een zeer gewilde locatie voor grote en kleine gezelschappen. Verschillende ruimtes bieden ongekende mogelijkheden voor inspirerende bijeenkomsten in een stijlvol decor.

Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 11: Passenger Terminal

Passenger Terminal Amsterdam is dé eventlocatie in hartje Amsterdam met een fenomenaal uitzicht op de IJ-haven en de binnenstad, met uitstekende parkeergelegenheden. Onder het golvende dak, dat de verbinding tussen land en water symboliseert, ligt een zee aan mogelijkheden voor evenementen. Het transparante en open karakter van de locatie geeft niet alleen een prachtig decor tijdens uw evenement, maar biedt u de mogelijkheid om de locatie volledig naar wens en behoefte in te vullen en aan te kleden. Van diners tot recepties tot grootschalige beurzen, congressen en personeelsfeesten. PTA is your gateway to success.

Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 12: Muziekgebouw aan het Ij

Het Muziekgebouw is een spectaculair, ruim en modern gebouw aan drie kanten door water omringd. De immense glazen pui biedt een groots uitzicht over het IJ, het Centraal station en het oude centrum zijn op een steenworp afstand. Onze zalen zijn veelzijdig en flexibel waardoor praktisch alles mogelijk is in het Muziekgebouw.

Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Event locaties in Amsterdam Oost