Koninklijk Instituut voor de Tropen

Audiovisueel, Catering, Gestoffeerd, Beschermde Wifi, Gratis Wifi, Verwarming, Bushalte op loopafstand, Tramhalte op loopafstand, Treinstation op loopafstand, Parkeren, Hotelservice, Officiële trouwlocatie
over de locatie

'Onze historische toplocatie is op maat gemaakt voor zowel imposante symposia als intieme diners'

KONINKLIJK INSTITUUT VOOR DE TROPEN

Geïnspireerd vergaderen in de stoel van een regent, kleurrijk dineren in een statige zaal of swingen op een event tussen zuilen van marmer – bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen kan het. Ons monumentale gebouw is zeer veelzijdig en geschikt voor zowel klassieke als moderne evenementen. Het pand is altijd al indrukwekkend geweest, vanaf het moment dat het in 1926 de deuren opende tot vandaag de dag. Na bijna 100 jaar is dit unieke gebouw nog steeds een van de iconen van Amsterdam.

VEELZIJDIGE TOPLOCATIE

Onze historische toplocatie is op maat gemaakt voor zowel imposante symposia als intieme diners. Qua locatie kan het niet veel beter: aan het Oosterpark, middenin bruisend Amsterdam-Oost. Met mooi weer is het genieten op ons heerlijke terras en anders zijn er binnen genoeg verwijzingen naar de tropen voor een altijd zonnig gevoel. Behalve een prachtige conferentielocatie zitten ook het Tropenmuseum en De Tropen café en restaurant onder ons dak. Daarnaast is het Amsterdam Tropen Hotel, aan de andere kant van onze groene binnentuin, onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Handig en comfortabel als u na een evenement of bespreking wilt blijven slapen.

EVENEMENTEN DIE GOED DOEN

Het maakt niet uit of u bij ons binnenstapt voor een vergadering, congres, receptie of gala – u draagt hoe dan ook bij aan een duurzamere wereld. In het Koninklijk Instituut voor de Tropen staan de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties centraal. Sinds het bezoek van Kofi Annan in 2017 wordt ons gebouw ook betiteld als het eerste SDG House van Nederland. Met de tientallen bedrijven en organisaties die er gehuisvest zijn, werken experts van het KIT onder meer aan verbetering van de gezondheidszorg, voedselzekerheid en de positie van vrouwen in ontwikkelingslanden. De winst – ook van alle conferenties en evenementen die bij ons worden georganiseerd – komt ten goede aan kennisprojecten voor duurzame ontwikkeling en internationale samenwerking. Zo’n maatschappelijk verantwoorde insteek vergadert of feest natuurlijk nog beter.

UIT EIGEN KEUKEN

Executive Chef Hans Ribbens is een meester in de keuken. Samen met zijn team schakelt hij moeiteloos over van het samenstellen van een walking dinner voor 600 personen, naar het verzorgen van een heerlijke buitenbarbecue of het bereiden van een lunch voor een bescheiden gezelschap. En uiteraard weet hij ook wel raad met specifieke dieetwensen en voorkeuren – of dat nu biologisch, vegetarisch of glutenvrij is. En die duurzaamheid waar we zo trots op zijn, die zetten we in de keuken gewoon voort. We werken met seizoensproducten van lokale leveranciers, water schenken we van Earth Water en bij onze fair chain Moyee Coffee serveren we koekjes van de Koeckebackers. Kortom: goede smaak, goed gevoel.

MEETING MOGELIJKHEDEN

Bij ons zijn de mogelijkheden net zo divers als het zalenaanbod. We hebben een indrukwekkende ontvangstruimte, een groot theater met 453 zitplaatsen en meerdere zalen geschikt voor kleinere en grotere bijeenkomsten. En dat alles krijgt u met een internationale vibe, de elegantie van Amsterdams Gouden Tijden en state-of-the-art faciliteiten. Dol op diversiteit als we zijn, openen we onze deuren voor symposia, congressen, conferenties, vergaderingen, evenementen en feesten. En of u nu op zoek bent naar een klassieke uitstraling of juist gaat een moderne sfeer wilt creëren – het kan. Ontvang uw gasten in de Marmeren Hal, inspireer in de Koningin Máxima Zaal, organiseer een barbecue in de sprookjesachtige binnentuin of boek de hele locatie exclusief voor maximaal 900 gasten. Wat uw insteek ook is, bij ons krijgt iedere spreker – en gast – vanzelf inspiratie.

Downloads

Locaties

Marmeren Hal

Afmetingen

Capaciteit

De Rotonde

Afmetingen

Capaciteit

Koningin Máxima Zaal

Afmetingen

Capaciteit

Mauritszaal

Afmetingen

Capaciteit

Raadzaal

Afmetingen

Capaciteit

Bestuurskamer

Afmetingen

Capaciteit

Regentenkamer

Afmetingen

Capaciteit

Downingstreet

Afmetingen

Capaciteit

Clauszaal

Afmetingen

Capaciteit

Emmazaal

Afmetingen

Capaciteit

De Tropen

Afmetingen

Capaciteit

De Subtropen

Afmetingen

Capaciteit

De Binnentuin

Afmetingen

Capaciteit

nieuws

5x groene locaties in Amsterdam
De herfst heeft haar intrede gedaan in Amsterdam. Sommige beschouwen dit als het mooiste seizoen van het jaar. De kleurovergang in de natuur. In deze blog een overzicht van de groene locaties in Amste…
Museumlocaties in Amsterdam
Museumlocaties in Amsterdam waar bovendien jouw event kan plaatsvinden. Sommige events hebben immers een specifieke locatie nodig, wij snappen dat. Om die specifieke locatie nog makkelijker te vinden …
Kom in contact met Koninklijk Instituut voor de Tropen