Museumlocaties in Amsterdam

Museumlocaties in Amsterdam waar bovendien jouw event kan plaatsvinden. Sommige events hebben immers een specifieke locatie nodig, wij snappen dat. Om die specifieke locatie nog makkelijker te vinden verzamelen wij “onze” locaties met een specifiek karakter. Kortom, deze keer meer informatie over de zes museumlocaties in Amsterdam, onderdeel van Unique Venues.

1. Eye Filmmuseum

Het Eye Filmmuseum is de enige van onze museumlocaties gelegen in Amsterdam Noord. Deze prachtige “eyecatcher” ligt aan het Ij, recht tegenover het centraal station. Met de Ijveer ben je er in een paar minuten. Deze locatie is geopend voor iedereen met een interesse in films- en de filmcultuur. Er zijn namelijk maar liefst 54.000 films in beheer. Eye Filmmuseum heeft verschillende ruimtes voor evenementen tot haar beschikking. Er zijn vier filmzalen en vier vergaderruimtes met flexibele indelingen voor allerlei soorten evenementen.
>Bekijk deze venue hier.

museumlocaties
Eye Film Museum, Amsterdam

2. Van Gogh Museum

Hét museum over Vincent van Gogh. Een rijksmoment gelegen aan het Museumplein in Amsterdam. Een bijzondere vaste collectie, maar daarnaast ook wisselende exposities en ook vele verhalen over Vincents leven. Met de grootste Van Gogh collectie ter wereld een inspirerende omgeving voor een evenement. Denk aan exclusieve rondleidingen, diners of recepties naast Van Goghs meesterwerken.
> Bekijk deze venue hier.

museumlocaties in amsterdam
Van Gogh Museum

KIT – Koninklijk Instituut voor de Tropen

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen is een onafhankelijk expertise- en opleidingscentrum voor duurzame ontwikkeling. Met samenwerkingen over de hele wereld van overheden tot NGO’s en particulieren stimuleren ze om een inclusieve en duurzame samenleving op te bouwen. Het monumentale gebouw kent echter ook vele mogelijkheden voor evenementen. Vergaderingen, kleurrijke diners en feesten tussen de zuilen van de indrukwekkende marmeren zaal.
> Bekijk deze venue hier.

museumlocaties
Koninklijk Instituut voor de Tropen

Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam wil inspireren, verrijken en reflectie bieden met kunst en geschiedenis. Ze bieden op een innovatieve manier ruimte voor werelderfgoed en daarnaast diverse museale collecties. Het museum heeft diverse locaties voor evenementen, een prachtige binnentuin en bovendien een aanlegsteiger -aan de Amstel- voor de ingang. Ook bijzonder; de in-house chef stelt bij elke nieuwe expositie een nieuwe menu kaart samen.
> Bekijk deze venue hier.

Restaurant Hermitage Foto Renee Koudstaal
Restaurant Hermitage (Foto Renee Koudstaa)l

NEMO Science Museum

NEMO brengt wetenschap en technologie dichter bij het publiek. Dat doen ze vanuit het museum maar ook op andere manieren via scholen en publieke evenementen. Bezoekers zien, horen en ervaren hoe wetenschappelijke fenomenen en technologie hun leven beïnvloeden. Voor evenementen bieden ze ruimte vanaf 8 tot 2000 personen. Vergader met uitzicht over het Ij, borrel in het laboratorium of geniet van een barbecue op het spectaculaire dakterras met uitzicht over Amsterdam.
>Bekijk deze venue hier.

museumlocaties
NEMO Science Museum

Het Scheepvaartmuseum

Geliefde buur van NEMO is Het Scheepvaartmuseum. Toen gebouwd als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam en nu, 350 jaar later, een prachtige locatie met een unieke ligging aan het water. Van vergadering tot bruiloft, van receptie tot bijvoorbeeld diner of feest, bij Het Scheepvaartmuseum ben je aan het juiste adres. De vele verschillende locaties bieden zowel kleine als grotere gezelschappen de ruimte. Vergeet ook zeker niet een bezoek aan “het dek” om te genieten van een heerlijke borrel met uitzicht op het marine terrein.
> Bekijk deze venue hier.

Scheepvaartmuseum; (Cojan van Toor Professional Photography)

Volgende keer nemen we je mee in de groene oases in Amsterdam. Locaties, onderdeel van Unique Venues of Amsterdam, met een tuin of tussen het groen.

Museumlocaties in Amsterdam