Unique Stories: Hortus Amsterdam 

Unique Stories – verhalen over en door de Unique Venues. Leer meer over de historische en monumentale panden, ontdek bijzondere feiten over de locaties en raak geïnspireerd door de mogelijkheden. In deze video: de Hortus Amsterdam.

Charlotte, werkzaam op de marketing afdeling van de Hortus Amsterdam, vertelt: “De Hortus Amsterdam kun je zien als een planten museum, een museum met een levende collectie”. 

Bijzonder, een andere kijk op de Hortus. Charlotte vertelt verder “De Hortus ligt midden in Amsterdam, vlakbij het Waterlooplein. De Hortus staat hier al sinds 1638 en de stad groeide gaandeweg om de tuin heen. Dat maakt het een uniek stukje groen.” 

Charlotte: “In de Hortus Amsterdam zijn zo’n 10.000 planten uit verschillende klimaatzones. Ze worden beheert en tentoongesteld aan iedereen. Niet alleen kun je ze bekijken, je kunt er ook over leren. We bieden educatie voor zowel kinderen als volwassenen.” 

Wat kun je hier dan qua events? Charlotte: “In de avond gebruiken we de tuin vaak voor evenementen. Soms educatief en door ons georganiseerd. Soms zakelijke of bijvoorbeeld bruiloften.” 

Charlotte vertelt dat ze momenteel staat in de Palm kas. Waar, zoals te verwachten, de collectie palmen en cicaden staan. Charlotte “In de zomer zijn de meeste kuipplanten sterk genoeg om buiten te staan, ze kunnen dan het klimaat in Nederland aan. We verzetten ze dan allemaal naar buiten.” Mar waarom? Charlotte: “Doordat er meer ruimte in de kas ontstaat kunnen we er meer evenementen laten plaatsvinden”. 

We leren ook nog iets bijzonders. We staan vlakbij de Oost Kaapse brood boom. Een van de oudste potplanten in de Westerse wereld. Sinds 300 jaar in Nederland en sinds 1850 in de collectie van de Hortus Amsterdam.

 Meer weten over deze bijzondere groene locatie? Bekijk hier de venue.

hortus unique stories

Unique Stories: Hortus Amsterdam