Event locaties in Amsterdam Centrum

Noord, Oost, Zuid, West – wie kent Amsterdam op z’n best? Deze week nemen we je mee in de event locaties in Amsterdam centrum, onderdeel van Unique Venues of Amsterdam. Wat betreft dit stadsdeel is er veel keus. Perfect om te combineren, af te wisselen en om nooit ver van die ‘Amsterdamse grachten’ uit de buurt te hoeven zijn.

Snel scrollen naar je favoriete locatie?
Hier alvast de lijst van 16 x event locaties in Amsterdam Centrum:

 1. Internationaal Theater Amsterdam
 2. Level Eleven
 3. De Bazel
 4. Beurs van Berlage
 5. Koninklijke Industrieele Groote Club
 6. De Duif
 7. Amerpodia: Felix Meritis
 8. Amerpodia: Rode Hoed
 9. Amerpodia: Compagnietheater
 10. Amerpodia: De Nieuwe Liefde
 11. Museumhuis Bartolotti
 12. Het West-Indisch Huis
 13. Boom Chicago
 14. Delamar theater
 15. Melkweg
 16. Tobacco theater

Eventlocatie 1: Internationaal Theater Amsterdam

Het oudste theater van Amsterdam, gelegen aan het Leidseplein, beschikt over prachtige klassiek en moderne zalen voor onder andere award ceremonies, board room meetings en netwerkborrels. Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 2: Level Eleven

De gastvrijheid bij Level Eleven reikt verder dan ons uitzicht over Amsterdam. In Level Eleven, gevestigd in de Zilveren Toren, kijken ze voorbij grenzen en wensen. Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 3: De Bazel

De Bazel aan de Vijzelstraat is een monumentaal gebouw. De Bazel herbergt een luxe conferentiecentrum met een chique, klassieke uitstraling. De grote Koningszaal en de zes aangrenzende zalen zijn allen in hun oude grandeur teruggebracht en zijn een bijzondere locatie voor uw zakelijke bijeenkomst, vergadering of trouwreceptie. Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 4: Beurs van Berlage

U wilt een evenement organiseren in Amsterdam en bent op zoek naar een unieke evenementenlocatie. Een locatie die inspireert en motiveert, en liefst ook net even wat meer te bieden heeft dan de doorsnee evenementenlocatie. Dan is de kans groot dat u bij ons vindt wat u zoekt. De Beurs van Berlage is namelijk een van de meeste gewilde congreslocaties van Amsterdam. Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 5: Koninklijke Industrieele Groote Club

De Koninklijke IGC is naast een actieve businessclub en sociëteit ook de locatie bij uitstek voor het houden van een lunch, diner, vergadering of congres in het culturele en zakelijke hart van Amsterdam. De Koninklijke IGC is namelijk niet alleen een sociëteit voor haar leden, maar biedt ook ruimte aan privé gelegenheden of zakelijke evenementen. Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 6: De Duif

Te midden van de statige woningen aan de Prinsengracht is kerk De Duif, waar Jos Brink ooit preekte, een verborgen parel. De Duif in Amsterdam is een prestigieuze toplocatie aan de gracht en biedt een prachtige entourage voor o.a. lezingen, symposia, diners en huwelijken. Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 7: Amerpodia – Felix Meritis

Felix Meritis is in 1777 opgericht als genootschap van ondernemers, wetenschappers, kunstenaars, en filosofen, en is helemaal klaar voor de jaren 20. Dit fenomenale huis heeft zeven prachtige zalen met als centrale ruimte de Concertzaal. Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 8: Amerpodia – Rode Hoed

De Rode Hoed is een professionele full-service evenementen locatie gesitueerd op de historische UNESCO Werelderfgoed grachten van Amsterdam. Van een directievergadering, een internationaal congres tot zelfs een romantisch (kerkelijk) huwelijk. Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 9: Amerpodia – Compagnietheater

Midden in het hart van Amsterdam ligt het Compagnietheater. Van een voormalige kerk, naar een multifunctionele evenementenlocatie met een unieke mix tussen traditionele elementen en nieuwe materialen. Stoer en strak, maar bovenal warm en welkom. Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 10: Amerpodia – De Nieuwe Liefde

Een monumentaal pand in hartje Amsterdam met een unieke architectuur, bijzondere ambiance en een indrukwekkende geschiedenis. De Nieuwe Liefde is gelegen aan de Da Costakade te Amsterdam. De locatie is met haar ruimtelijke, lichte, moderne, stijlvolle en zakelijke uitstraling een inspirerende evenementenlocatie. Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 11: Museumhuis Bartolotti

Huis Bartolotti is een van de best bewaarde grachtenpanden in Amsterdam! Het huis is onlangs helemaal gerestaureerd en alle zalen hebben elk een heel eigen sfeer, met de meest prachtige wand- en plafondschilderingen. Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 12: Het West-Indisch Huis

Bekijk deze venue!

Eventlocatie 13: Boom Chicago

Het prachtige Rozentheater ligt in het hart van de Amsterdamse Jordaan, om de hoek van de Westerkerk. Deze multi-functionele venue is een ware creatieve ontmoetingsplek waar het bruist van vernieuwende voorstellingen en inspirerende events. Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 14: DeLaMar Theater

Dit historische pand met moderne uitstraling is de ideale plek voor een uniek en onvergetelijk evenement in het centrum van Amsterdam. Organiseer uw congres, bijeenkomst of evenement in één van onze theaterzalen, die over een perfecte akoestiek en state-of-the-art techniek beschikken of maak gebruik van onze open en lichte foyers, waar u een prachtig uitzicht op de gevels van Amsterdam heeft. Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 15: Melkweg

De Melkweg is een internationaal bekend podium voor popmuziek, dat zich richt op popcultuur in de breedste zin van het woord. Het gebouw, een oude melkfabriek, heeft een industrieel karakter met een rauwe en authentieke uitstraling. Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 16: Tobacco Theater

Een indrukwekkende evenementenlocatie in de culturele hoofdstraat van Amsterdam. Industrieel, fris en stoer. De liefde voor detail en historie spat van de hoge muren af!
TOBACCO: Dat zijn gepassioneerde mensen, 10 zeer eigen-wijze zalen en een ruime horecakeuken met een Michelin chef aan het roer. TOBACCO biedt royale mogelijkheden (naast haar culturele voorstellingen) voor de zakelijke evenementen. Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Meer weten?

Wat een prachtige event locaties in centrum Amsterdam. Liever iets verder weg van die Amsterdamse Grachten? Dan kan uiteraard! Binnenkort vertellen we meer over de locaties in de andere stadsdelen maar je kunt ook altijd een kijkje nemen op de kaart! 

 

Event locaties in Amsterdam Centrum