Felix Meritis

Audiovisueel, Catering, Gestoffeerd, Gratis Wifi, Verwarming, Bushalte op loopafstand, Tramhalte op loopafstand, Buitenplaats, Officiële trouwlocatie, Toegankelijk voor mindervaliden
over de locatie

'Na drie jaar renovatie is het icoon van de Keizersgracht terug!'

Felix Meritis is in 1777 opgericht als genootschap van ondernemers, wetenschappers, kunstenaars, en filosofen, en is helemaal klaar voor de jaren 20.

Felix Meritis als event venue
Dit fenomenale huis heeft zeven prachtige zalen met als centrale ruimte de Concertzaal – hier is zelfs de kleine zaal van het Concertgebouw op geïnspireerd. Een andere welbekende klassieker is de Shaffyzaal, met balkon en foyer. De statige Zuilenzaal is favoriet voor conferenties, symposia en productpresentaties. (Tip voor sprekers: grijp je publiek bij de kladden, want je hebt concurrentie van het schitterende uitzicht over de gracht…)

En zo hebben we ook nog de Teekenzaal, Husly Lounge, Koepelzaal en Sterrenzaal. De inrichting brengt een ode aan het roemruchte verleden met de faciliteiten zijn 21e-eeuws geavanceerd.

Felix Meritis als cultuurhuis
Wanneer je kiest voor Felix Meritis als evenementenlocatie, kies je voor het steunen van cultuur. Amerpodia gebruikt de opbrengsten van de verhuur van de huizen om de culturele programmering te faciliteren en toegankelijk te houden voor een zo breed mogelijk publiek. Felix Meritis is het ‘Huis voor de nieuwsgierige geest’. Een cultuurhuis voor de nieuwe generatie opinieleiders, ambitieuze professionals en beslissers van alle lagen van de samenleving.

Met een inspirerend programma rond ondernemerschap, technologie, wetenschap en kunst. Waar je dan aan moet denken? De Felix Colleges, Twintigersdilemma’s en een heel festival dat zich richt op Artificial Intelligence. Maar ook programma’s over topvrouwen in de bèta-wereld en talkshows met creatieve ondernemers vinden in Felix Meritis een thuis.

Amerpodia
Felix Meritis is onderdeel van Amerpodia. Drie unieke evenementenlocaties verbonden door de Amsterdamse gracht. De Nieuwe Liefde, Rode Hoed en Felix Meritis bundelen expertise en slagkracht en vormen sinds 2017 de full-service evenementenorganisatie Amerpodia. Meer weten? Bezoek dan onze website.

Locaties

Concertzaal

Afmetingen

Capaciteit

Zuilenzaal

Afmetingen

Capaciteit

Shaffyzaal

Afmetingen

Capaciteit

Koepelzaal

Afmetingen

Capaciteit

Teekenzaal

Afmetingen

Capaciteit

Sterrenzaal

Afmetingen

Capaciteit

Husly Lounge

Afmetingen

Capaciteit

nieuws

Event locaties in Amsterdam Centrum
Noord, Oost, Zuid, West – wie kent Amsterdam op z’n best? Deze week nemen we je mee in de event locaties in Amsterdam centrum, onderdeel van Unique Venues of Amsterdam. Wat betreft dit stadsdeel is er…
3x zomeractiviteiten in de Unique Venues
De leukste zomeractiviteiten in Amsterdam. Het bijzondere aan de Unique Venues is dat ze allemaal een andere functie hadden in het verleden én hebben op dit moment. Zo kun je niet alleen zakelijk een …
Kom in contact met Felix Meritis