Eventcase Felix Meritis: RTL Verkiezingsdebat

UNIQUE VENUES BETEKENT BIJZONDERE, GEKKE EN ONVERGETELIJKE EVENEMENTEN. ELKE WEEK DUIKEN WE IN EEN EVENEMENT VAN EEN ANDERE LOCATIE OM TE ONTDEKKEN WAT ER ALLEMAAL SPEELDE. DEZE WEEK DE EVENCASE VAN FELIX MERITIS (AMERPODIA): Het RTL Verkiezingsdebat.

In het kort:

  • Het RTL Verkiezingsdebat in Felix Meritis
  • Live te zien in miljoenen huiskamers in Nederland
  • Grootste live mediaproductie in Felix Meritis sinds de heropening
  • Omvangrijk en complex door alle COVID maatregelen en protocollen

Ins en outs van deze case

Stel je voor: je wordt gevraagd het grootste politieke live tv-evenement te hosten in je eventlocatie in Amsterdam. En die eventlocatie is toevallig nét heropend na een lange verbouwing. En toevallig zitten we midden in de COVID-19 lockdown. Er geldt een avondklok en er is een testverplichting. Klinkt als een uitdaging? Zeker! Die uitdaging gingen ze bij Felix Meritis aan. Samen met partners RTL, Faber, NEP en Chain werd deze productie neergezet. De samenwerking met de Amerpodia locaties en RTL gaat jaren terug en meermaals vonden opnames in locaties als de Rode Hoed plaats. Deze keer voor het eerst, onder de bijzondere omstandigheden, in Felix!

Het meest unieke aan deze case

Wat was het meest unieke aan deze case? Alles was uniek! Felix Meritis, gelegen aan de Keizersgracht in Amsterdam, onderging ruim 3.5 jaar lang een verbouwing. Toen, in de lockdown, opende de locatie. Kleine opnames en events vonden plaats, maar het eerste grootschalige event in het vernieuwde pand was het RTL Verkiezingsdebat. Een complexe mediaproductie in een ‘nieuwe’ locatie met veel geldende COVID protocollen. Het meest actuele tv-evenement, live bij miljoenen mensen thuis zichtbaar. En van alle jaren keken er dit jaar, door de geldende avondklok, misschien wel meer dan ooit tevoren.

Wat maakt het een goede match

Het leuke aan een eventlocatie is de levendigheid. De vele partijen die in en uit bewegen. De diversiteit aan evenementen en professionals die er dagelijks aan het werk zijn. Iets wat we helaas al langere tijd moeten missen, maar zeker bij Felix. Door de verbouwing werd die periode flink verlengt. Het was daarom een feestje om het RTL Verkiezingsdebat vanuit Felix te zien plaatsvinden. Zoveel professionals en schakels die met en om elkaar heen werken om gezamenlijk één doel te bereiken.

Het pand werd volledig benut én op de proef gesteld. De routing, logistiek en in dit uitzonderlijke geval ook de technische capaciteit worden uitgedaagd en geoptimaliseerd. Het is zeker bijzonder om zo’n complexe mediaproductie in een pand te zien met zo’n klassieke uitstraling en rijke geschiedenis. Dat maakte voor ons echt het plaatje compleet en de match perfect.

Deze productie is het resultaat van en ijzersterke samenwerking tussen de verschillende partijen achter RTL maar ook ons eigen Amerpodia team. Wij zijn dan ook ontzettend trots dat dit tot zo’n geslaagde productie heeft geleid!

Ook een event organiseren in Felix Meritis? Bekijk de website van deze locatie.

Benieuwd naar een bijzonder verhaal van één van de andere Unique Venues? Lees hier de eventcase van de Hermitage!

Eventcase Felix Meritis: RTL Verkiezingsdebat