Eventcase De Hermitage: Wijnen in de Tuin

Unique Venues betekent bijzondere, gekke en onvergetelijke evenementen. Elke week duiken we in een evenement van een andere locatie om te ontdekken wat er allemaal speelde. Deze week de evencase van De Hermitage: Wijnen in de Tuin.

In het kort

  • Wijnen in de tuin is een openbaar evenement
  • Het bijzondere is de samenwerking met vele partners die elkaar versterken
  • De Binnentuin van de Hermitage is de perfecte locatie voor een culinair evenement
  • Komende september is de tweede editie van Wijnen in de Tuin

wijnen in de tuinDe ins- en outs van dit event

Afgelopen jaar vond de eerste editie plaats en dat smaakte naar meer. Het event wat we graag uitlichten heet: Wijnen in de Tuin. Het event is openbaar en ontstaat uit een samenwerking met Select Catering, Charles Hollenkamp en een elftal andere partners.Het eerste weekend van september kunnen mensen uit de buurt en museumbezoekers kosteloos in de binnentuin genieten van de specialiteiten van maar liefst elf wijn- en cider leveranciers. Naast deze bijzondere dranken verzorgt Café-Restaurant de Hermitage ook verschillende kleine hapjes en een traditionele “Sunday Roast”.

Bijzonder door de samenwerking

De eerste editie heeft al plaatsgevonden en het bijzondere daaraan was dat iedereen dit enorm goed ontvangen heeft. Zowel leveranciers als gasten ervaarde een ongedwongen sfeer en een prettige samenwerking. De diverse partners hadden de ruimte en konden elkaar daarin versterken.

Voor veel mensen uit de directe omgeving van het museum was het Wijnen in de Tuin evenement ook een eerste kennismaking van onze groene oase. De binnentuin is een uniek stukje rust zo dicht in het centrum, gelegen aan de Ossenpoort ingang bij de Amstel.

Foto: Roy Beusker

Wat maakt dit evenement zo passend bij de Hermitage?

Natuurlijk is het historische rijksmonument waarin de Binnentuin zich bevindt de perfecte locatie voor een culinair evenement. Daarnaast willen we met dit evenement de toegankelijkheid van de Binnentuin voor buurtbewoners van de Plantage buurt onder de aandacht brengen. Ook is de doelstelling van Café-restaurant de Hermitage is om de Binnentuin van de Hermitage bekend te maken bij de buurt en te positioneren als een van de speerpunten van de Plantage buurt.

Onze partners

Deze samenwerking is tot stand gekomen in samenwerking met bovengenoemde partijen en Artiz et al., Wijnkameel, Daxivin, Sprezzatura, New World Wineries, De Wijnwinkel, Willem’s Wermoed, Bolomey Wijnimport, Au Paradis, Bourgogne Express en De Ciderman

Benieuwd naar meer informatie over Wijnen in de Tuin?
Blijf op de hoogte via het Facebook evenement of via de website van de Hermitage.

Foto: Luuk Kramer

Eventcase De Hermitage: Wijnen in de Tuin