3x zomeractiviteiten in de Unique Venues

De leukste zomeractiviteiten in Amsterdam. Het bijzondere aan de Unique Venues is dat ze allemaal een andere functie hadden in het verleden én hebben op dit moment. Zo kun je niet alleen zakelijk een passende locatie vinden, maar zijn er ook veel activiteiten bij te wonen. Vandaag lichten we de zomeractiviteiten uit van Amerpodia, De Hallen Studio’s en het Scheepvaartmuseum.

Amerpodia

In de verschillende locaties van Amerpodia wordt al jaren gewerkt met diverse festivals in de stad.

IDFA is al jaren te gast in Compagnietheater en Amsterdam Dance Event is sinds vorig jaar weer terug bij Felix Meritis. Ook met Het Grachtenfestival is er een hele goede klik. In de pre-Corona jaren was het Compagnietheater hoofdlocatie van het festival. Op een groot ponton in de gracht van de Klovenieuwsburgwal werden prachtige live concerten gegeven.

Dit jaar is het Grachtenfestival, in een iets ander jasje, terug. In verschillende Amerpodia locaties kun je genieten van bijzondere zomeractiviteiten en optredens.

Een greep uit de programmering:
  • Het jonge en ambitieuze Libero strijkorkest knalt vanuit de Concertzaal van Felix Meritis. En voor je dagelijkse portie soul, hiphop en pop moet je zeker bij SMANDEM
  • In het Compagnietheater gaat ‘From the suns perspective’ in premiere. Een spannende voorstelling waar je muziek kunt ervaren zonder het per se te hoeven horen;
  • De jonge meesterpianist Camiel Boomsma treedt op in De Nieuwe Liefde;
  • Stadsdichter Gershwin Bonevacia gaat in de Rode Hoed op een muzikale reis door de tijd om zijn naamgever jazzcomponist George Gershwin te leren kennen.

De livestream studio van Felix Meritis gaat veelvuldig gebruikt worden om de dagelijkse talkshow “Grachtenfestival Talks’ uit te zenden.

De kaartverkoop verloopt via de website van Het Grachtenfestival. We wensen je ontzettend veel plezier!

Compagnietheater

De Hallen Studio’s

De ultieme invulling van het zomergevoel kun je vinden bij de Hallen Studio’s. Achter op het Bellamyplein creëren zij samen met de ondernemers van de Hallen een stadsstrand!

Deze zomer werken de ondernemers samen aan een heerlijke plek voor ontspanning, elkaar weer live ontmoeten en samen genieten midden in Oud West, bij het prachtige pand van De Hallen Amsterdam. Er is aan alles gedacht. Vanuit je strandstoel kun je de schaduw opzoeken van de bomen maar ook even afkoelen onder de douche. De kids kunnen zich met het speelgoed vermaken terwijl de ouders genieten van hapjes en drankjes van de Foodhallen.

Activiteiten op het strand

De hele zomer zijn er, naast een bezoek aan het strand, ook zomeractiviteiten te bezoeken. Zo zijn er wekelijks films in Studio Stadstrand met programmering van de Filmhallen. Elke vrijdag wordt er geproost op het weekend met een Silent Disco Sangria feestje op het strand. Daarnaast zijn er in samenwerking met de Hallen Amsterdam ook elke woensdag kidsmiddagen met knutselen en poppenkast.

Meer informatie via de website van Stadsstrand de Hallen!

Het Scheepvaartmuseum

Deze zomer bezoek je Het Scheepvaartmuseum misschien wel voor iets heel anders dan je normaal zou doen. Naast de prachtige collectie bewonderen, met allerlei activiteiten voor de hele familie, staat er namelijk ook twee bijzondere activiteiten op het zomeractiviteiten programma.

Wijnmakers & Chefs

Chateau het Scheepvaartmuseum is deze zomer ook het toneel voor de beste internationale wijnmakers en bijzondere Nederlandse sterrenchefs. Zij slaan de handen ineen, waarbij de wijnmaker de gasten kennis laat maken met zijn stijl en trots, terwijl de Michelinsterren chef zijn vijfgangendiner afstemt op de wijnen van de wijnmaker. Normaliter wordt wijn gekozen bij de gerechten die worden geserveerd, bij Wijnmakers & Chefs wordt dat anders gedaan. Hier staat de wijn en wijnbeleving centraal. Op dit moment is het uitverkocht, maar er is een nieuwe editie aangekondigd.

Informatie via: https://www.wijnmakersenchefs.nl/

Candlelight Concerten

Het Open Plein is een prachtige locatie voor akoestische optredens. In het hart van Het Scheepvaartmuseum genieten bezoekers van een klassiek concert. De muzikanten zijn volledig verlicht door kaarslicht wat een prachtige sfeer geeft.

Informatie via https://feverup.com/amsterdam/candlelight

 

3x zomeractiviteiten in de Unique Venues