Eventcase het Olympisch Stadion

Unique Venues met unieke verhalen. Wat gebeurt er nou allemaal achter die gesloten deuren? Met deze verhalen willen we je inspireren en een kijkje achter de schermen geven. Deze week het verhaal van het Olympisch Stadion en hun bijzondere zomervoorstellingen tijdens de Amsterdamse Zomer.

In het kort:

–        De Amsterdamse Zomer is een reeks van intieme voorstellingen vol muziek, theater en cabaret
–        Op één van de meest iconische locaties van onze hoofdstad: het Olympisch Stadion
–        Ook wordt deze bijzondere setting gebruikt door scholen voor diploma-uitreikingen. Dus: geen rode loper maar een rode atletiekbaan!
–        Er worden ook bedrijfsevenementen georganiseerd in de Amsterdamse Zomer setting

Hoe is de Amsterdamse Zomer tot stand gekomen?

Vorig jaar, in 2020, introduceerden John Ewbank, Bas Smit en Nicolette van Dam in samenwerking met 4PM Entertainment een reeks intieme zomerconcerten in het Olympisch Stadion onder de naam ‘De Amsterdamse Zomer’. Midden in de onzekere COVID periode en met een klein gezelschap was dit een bijzondere belevenis. Dit jaar is de succesvolle reeks gelukkig teruggekeerd! De maatregelen waren een jaar later iets versoepeld en daardoor konden we het groter aanpakken. We zijn ontzettend blij en dankbaar dat het Olympisch Stadion het unieke decor mag zijn voor deze geweldige samenwerking.

olympisch stadion eventcase

Wat maakte dit evenement uniek voor het Olympisch Stadion?

We hebben in de onzekere en langdurig rustige COVID periode alles op alles gezet om enigszins energiek en vol goede moed het veld weer te betreden. Dat was in de zomer 2020. Mensen snakte naar buiten de deur zijn, iets meemaken en ergens onderdeel van zijn. Dit leverde die zomer een reeks mooie en hartverwarmende evenementen en activiteiten opgeleverd, met De Amsterdamse Zomer als ongeëvenaard hoogtepunt. We hebben in die periode gekeken naar wat er wél kan in deze lastige tijd. En we zijn blij dat we heel veel mensen weer een fijne ochtend/middag of avond konden bezorgen. Als kers op de taart konden we het in samenwerking met de Amsterdamse Zomer dit jaar nog een keer aanpakken én grootser.

Hoe deze match perfect tot uiting kwam..   

Als je in het Olympisch Stadion iets organiseert dan is het voor de eeuwigheid. De ambiance, de sfeer en het stukje nostalgie dat wordt toegevoegd, maakt ieder evenement uniek. Maar bij sommige evenementen komt dit net nog iets beter tot z’n recht. Zo ook bij de Amsterdamse Zomer. Mede door de timing in deze lastige periode zijn we blij en dankbaar dat we met het Olympisch Stadion deze invulling eraan hebben kunnen geven.

Benieuwd naar meer informatie over deze venue? Bekijk dan hun website.

Nieuwsgierig naar andere eventcase? Lees bijvoorbeeld die van Passenger Terminal Amsterdam of Felix Meritis. 

Eventcase het Olympisch Stadion