Event locaties in Amsterdam West

Noord, Oost, Zuid, West – wie kent Amsterdam op z’n best? Deze week nemen we je mee in de event locaties in Amsterdam west, onderdeel van Unique Venues of Amsterdam. En wat betreft dit stadsdeel zijn de locaties schaarser, maar heel uniek gelegen.

Snel doorscrollen naar je favoriete locatie? Hier alvast de lijst van 3 x event locaties in Amsterdam Centrum:

  1. Westergas
  2. De Hallen Studio’s
  3. Het Sieraad

Eventlocatie 1: Westergas

Westergas is écht Amsterdams. Een levendig dorp in de stad, waar historische waarden en vernieuwende ideeën samenkomen. Een plek waar cultuur in al haar prachtige vormen wacht om ontdekt te worden. Het is een unieke locatie met een eigen rauw karakter.

De Westergas is 19e-eeuws industrieel complex in een groen stadspark, aan de rand van het centrum van Amsterdam dat nu functioneert als ontmoetingsplek voor ondernemende mensen. Wij bieden ruimte aan creatieve, culturele en vernieuwende ondernemers die met passie en overgave hun droom volgen. Met meer dan 5.000 m2 ruimte voor evenementen, 14 break-out ruimtes en 14 ha. buitenruimte is de Westergas de ideale locatie om een keur aan evenementen te faciliteren, zoals congressen, beurzen, bedrijfsfeesten, tentoonstellingen, workshops, productpresentaties, diners en modeshows.

Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 2: De Hallen Studio’s

In Amsterdam Oud-West, op een steenworp afstand van het Leidseplein, is de voormalige tramremise gerenoveerd tot De Hallen Amsterdam, een grootschalig centrum voor ambachten, mode, media en cultuur. Ooit het ‘werkende’ hart van Amsterdam West en tegenwoordig een unieke, karakteristieke plek van ruim 16.000 m2 met creatieve ondernemers en bijzondere concepten.

In dit complex zijn De Hallen Studio’s gevestigd. Een evenementenlocatie met veelzijdige studio’s, in het bijzondere industriële decor van de oude tramremise. Een dynamische mix van evenementen en tv-producties vinden er dagelijks plaats. Door de vele mogelijkheden van de ruimtes en de mix van stijlen is de locatie zeer geschikt voor hele uiteenlopende invullingen.

Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

Eventlocatie 3: Het Sieraad

Het monumentale pand Het Sieraad is een bruisende locatie in Amsterdam West en kenmerkt zich door de unieke ligging aan een samenvloeiing van twee kanalen. Deze ambachtsschool werd oorspronkelijk gebouwd in de jaren ’20 als een vakschool voor de arbeidsklasse en biedt plek voor creatieve ondernemers. Het Sieraad heeft vier zeer karakteristieke ruimtes die gehuurd kunnen worden voor diverse evenementen en activiteiten. De ruimtes kunnen los van elkaar gehuurd worden maar bij een combinatie van alle ruimtes kunnen tot en met 1.150 gasten geaccommodeerd worden.

Benieuwd naar meer? Bekijk deze venue!

het sieraad

Meer weten?

Wat een diverse event locaties in Amsterdam West. Liever iets meer richting de andere kant van de stad? Dan kan uiteraard! Binnenkort vertellen we meer over de locaties in de andere stadsdelen maar je kunt ook altijd een kijkje nemen op de kaart! 

Event locaties in Amsterdam West