Unique Stories: Koninklijke Industrieele Groote Club

Unique Stories – verhalen over en door de Unique Venues. Leer meer over de historische en monumentale panden, ontdek bijzondere feiten en raak geïnspireerd door de mogelijkheden. Deze week een kijkje in het historische pand aan de Dam: de Koninklijke Industrieele Groote Club.

Caroline Peterse is Banquet Sales manager bij de Koninklijke Industrieele Groote Club, KIGC. Dit is dé sociëteit en businessclub van Amsterdam. Caroline is verantwoordelijk voor alle evenementen in dit iconische pand aan de Dam in Amsterdam. 

de Koninklijke Industrieele Groote Club heeft ongeveer 1500 leden. Naast de interne events worden er ook door diverse opdrachtgevers congressen, recepties en feesten georganiseerd. 

Details in het pand

Het pand dateert uit 1916 en na diverse renovaties is de originele uitstraling goed bewaard gebleven. Met toevoeging van hedendaagse techniek toch het blijvende gevoel van de historie.  

Door het hele pand hangen bijzondere schilderijen. Deze schilderijen vertellen de verhalen van vroeger en elke kamer heeft zo zijn unieke uitstraling. 

Je ademt de historie

De bestuurskamer is iets speciaals, deze is namelijk qua look en feel exact zoals 100 jaar geleden. Uiteraard zoals ook toegelicht, voorzien van hedendaagse techniek. De kamer wordt voor diverse vergaderingen ingezet maar ook voor bijzondere diners. 

De leden hebben ook een belangrijke rol in het pand. Zo zijn alle schilderijen maar ook het zilverwerk en de kandelaren in de locatie geschenken van de leden. Sommige meer dan honderd jaar oud, wat een bijdrage geeft aan het historische gevoel wat je krijgt wanneer je dit pand betreedt. 

Koninklijke Industrieele Groote Club
Koninklijke Industrieele Groote Club

Bekijk de website van de Koninklijke Industrieele Groote club.

Unique Stories: Koninklijke Industrieele Groote Club