Een terugblik op 2021

Afgelopen jaar was wederom een bewogen jaar. Flexibel zijn bleek wederom van groot belang voor onze branche. Hoe kijken we terug op afgelopen jaar als Unique Venues of Amsterdam? En met welke blik durven we voorruit te kijken? We vragen het aan onze voorzitter, Ronald van Lopik. 

Wat is jou meest memorabele moment van afgelopen jaar? 

Het meest memorabele, je denkt dan vaak in grootse gebeurtenissen. Voor mij persoonlijk is dat dit jaar een kleinere gebeurtenis. Dat is namelijk het moment dat we intern als vereniging elkaar na een lange tijd weer live zagen in de Hermitage. De magie die gelijk ontstond door met elkaar te zijn, te sparren en de energie die dan weer tot leven komt gaf zo’n positief gevoel. 

Als je afgelopen jaar in een woord zou moeten beschrijven, welk woord is dat dan?

Het eerste wat mij te binnen schiet: onzekerheid. De enige zekerheid van afgelopen jaar was dat alles onzeker zou blijven. Zowel intern als vereniging als iedere locatie zelf met onze opdrachtgevers. Bij alles wat je plant weet je niet in welke vorm > altijd aanpassen. Bij elk evenement dit jaar werden meerdere scenario’s uitgedacht. Telkens was het onzeker in welke vorm het mocht gaan plaatsvinden. Onzekerheid voelt alleen niet passend voor hoe veerkrachtig wij hierop gereageerd hebben. Ik kies dan liever voor flexibiliteit, hetgeen waar we steeds sterker in zijn. Onze locaties, alle partners en natuurlijk opdrachtgevers bleven flexibel. Zij bleven aanpassen, bijsturen en omdenken naar een vorm welke mogelijk kon zijn. 

Wat heb jij van het afgelopen jaar geleerd? 

Hetgeen wat mij persoonlijk heel duidelijk geworden is, is dat verbinding behouden niet vanzelf gaat. Daarvoor is veel effort nodig, van alle betrokkenen. Ook al klinkt het woord verenging als ‘verenigd’ zijn, is het niet vanzelfsprekend dat mensen aangehaakt blijven. En dat is niet gek uiteraard. 

Zakelijk gezien doen we niet anders dan de connectie blijven opzoeken. Met CRM systemen en veel persoonlijke aandacht houden we vast aan relaties met opdrachtgevers en partners. We hebben elkaar nodig en het zit in onze natuur om dat persoonlijke voorop te stellen. Maar intern, en zeker zoals onze verenging in elkaar zit, ‘verlies’ je elkaar een beetje uit het oog. Langzaam drijven de losse eilanden, refererend naar de verschillende bedrijven, bij elkaar weg. 

In de begin tijd van COVID bleef die connectie heel sterk. Samen overleggen, hoe lezen we allen de maatregelen, hoe ga je om met verschillende zaken. Kennis delen en samen sterk staan. Langzaam aan verwaterende dat steeds meer, je richt je op intern en overleven en het is lastig om dat met elkaar te behouden. 

Positieve noot dan om af het jaar af te sluiten: Waar ben jij het meest trots op dit afgelopen jaar? 

Dat is een makkelijke! Alle venues zijn lid gebleven, wat onwijs fijn is. Daarnaast hebben we zelfs twee nieuwe venues kunnen aansluiten. Iets wat wij als bestuur niet verwacht hadden in deze tijden. Dat toont voor mij de waarde aan van de vereniging en dat is stimulerend. Venues willen betrokken blijven en zich daarvoor inzetten. 

En uiteraard een kleine vooruitblik.. Wat kunnen we verwachten van komend jaar? 

Opnieuw de verbinding gaan maken die we zo gemist hebben- ‘achter de schermen’ – oftewel intern. Vooral veel meer live, zowel intern als extern. Meer elkaar ontmoeten en blijven sparren. De energie weer opzoeken. Daarnaast ook meer naar beurzen gaan, zichtbaar blijven voor onze opdrachtgevers. De vereniging weer meer in het licht zetten. Ook plannen we dit jaar een nieuwe editie van het succesvolle client event wat we voor COVID hebben georganiseerd. Een uniek kijkje in diverse locaties op één dag. En nu dit hier op papier staat moet het uiteraard ook waar gemaakt worden. 😉

Het thema waar 2022 dus wel echt om gaat draaien is elkaar zien, live. Onze opdrachtgevers weer op bezoek krijgen en laten zien waar we trots op zijn. Maar ook nieuwe collega’s op locaties een warm welkom kunnen bieden in hun nieuwe plek binnen de vereniging. En uiteraard de nieuwe partners leren kennen die zich bij ons voegen en de verbinding versterken.  

Wij kijken er enorm naar uit en hopen dat we elkaar weer terug gaan zien in het komende jaar. Blijf gezond in de tussentijd en geniet, binnen de mogelijkheden, van deze feestdagen. 

De voorzitter blikt terug op 2021

Een terugblik op 2021