Eventcase de Melkweg

Unique Venues betekent bijzondere, gekke en onvergetelijke evenementen. Elke week duiken we in een evenement van een andere locatie om te ontdekken wat er allemaal speelde. Deze week de eventcase van de melkweg: het op1 & pauw verkiezingsdebat.

In het kort:

  • Op1 en Pauws verkiezingsdebat
  • Live te zien bij BNNVARA
  • Logistieke uitdaging: twee televisieproducties in één zaal
  • Belangrijke uitzending tijdens de aanloop naar de landelijke verkiezingen

De ins en outs van deze event case

We werden benaderd door BNNVARA met de vraag “Is de Melkweg beschikbaar voor een aflevering van Op1?”. Het betreft het verkiezingsdebat in aanloop naar de landelijke verkiezingen. De Melkweg wordt wel vaker gebruikt voor opnames van televisieprogramma’s en natuurlijk waren we blij om, zeker in corona tijd, een dergelijke productie in huis te hebben.

De aanvraag begon als een enkele uitzending, maar eindigde in een vierdaagse programmareeks met twee live uitzending per dag. Hoe komt zoiets tot stand? Dat is een geheel proces! Bij de Melkweg proberen we zo flexibel mogelijk mee te denken. Vanuit zowel de productie als de technische kant proberen we een goede samenwerking op te zoeken met de externe organisatie. Deze aanvraag was een echte uitdaging, maar in de Melkweg is veel mogelijk en onze medewerkers zijn ook gewend om hierin te schakelen. Wij hebben een echte ‘u vraagt wij draaien’ mentaliteit.

De Melkweg eventcase

Het optimale gebruik van de locatie

Door goed na te denken over de logistiek en routing konden we optimaal gebruik maken van de Melkweg. Daardoor was het mogelijk om zoveel programma’s tegelijk en achter elkaar te laten plaatsvinden. Dit maakte het een prachtig event. In de Max zijn deze avond twee programma’s achter elkaar én live uitgezonden. De OZ was ingericht als regieruimte, je kunt je voorstellen dat er aardig wat techniek komt kijken bij zo’n productie. En niet te vergeten: het café-restaurant was ingezet als een fijne catering ruimte voor crew en gasten.

Hoe ontstond deze match?

Onze event locatie wordt, naast de reguliere concert en nachtprogrammering, vaak ingezet als locatie voor televisie en opnames. Naast de rauwe en industriële uitstraling is de Melkweg laagdrempelig en informeel. Deze sfeer past erg goed bij het profiel van BNNVARA en dat zie je ook terug in de uitzendingen van deze reeks. BNNVARA is een omroep die veel jongeren en ook ouderen met brede belangstelling en politiek bewustzijn aanspreekt. Melkweg met zijn veelzijdige programmering en uitstraling sluit daar goed op aan.

Partners in dit project

Samen met NEP, Chain en BNNVARA kwam deze productie tot stand. Er was een perfecte samenwerking tussen de eigen technische crew en de externe partijen. Door alle verschillende de Melkweg zalen goed te gebruiken was er ook voldoende ruimte voor crew, gasten en medewerkers. Na afloop was het natuurlijk snel afbouwen en inladen, maar niet zonder eerst elkaar uitgebreid te complimenteren met het behaalde resultaat. We kijken er naar uit deze partners weer te mogen ontvangen!

De Melkweg eventcase

Benieuwd naar meer evencases? Lees bijvoorbeeld deze van het Olympisch Stadion of deze van Passenger Terminal Amsterdam. 

Eventcase de Melkweg