Unique Stories: DeLaMar theater

Unique stories – verhalen over en door de Unique Venues. Leer meer over de historische en monumentale panden, ontdek bijzondere feiten en raak geïnspireerd door de mogelijkheden. Deze week het bijzondere DeLaMar Theater in hartje Amsterdam.

“Het” theater van centrum amsterdam

Casper Kouwenberg, programmeur van DeLaMar Theater, verteld over “het” theater van centrum Amsterdam. In de twee zalen in het DeLaMar theater speelt de top van Nederland op het gebied van toneel, musical en cabaret. 

Naast deze voorstellingen wordt het DeLaMar theater voor allerlei soorten evenementen gebruikt.
Denk aan congressen, vergaderingen en premieres. 

Ook een waar kunsthuis

DeLaMar theater heeft nog iets bijzonders. Naast dat een theater is, is het ook echt een kunsthuis. Casper laat ons zien waarom. Vijf bijzondere Nederlandse fotografen hebben speciaal voor DeLaMar een collectie gemaakt. Het thema van deze collecties is, uiteraard, theater.

Elke fotograaf maakte een collectie op basis van eigen interpretatie van dit thema. Bijvoorbeeld de collectie van Viviane Sassen. Zij vulde het thema in met veel glamour en het rode loper gevoel. Ander voorbeeld is Hans Eijkelboom. Hij koost voor het publiek. Erwin Olaf koos verschillende beroemde stukken die gespeeld zijn door diverse acteurs. 

Kasper verteld over zijn persoonlijke favoriet, Koos Breukel. Deze collectie is uniek doordat die doorlopend is en blijvend aangevuld wordt. De collectie van Koos Breukel gaat over portretten van artiesten die in DeLaMar optreden. Het bijzondere, laat Kasper ons zien, is dat ze op een manier gefotografeerd worden die we niet gewend zijn van ze te zien. Heel puur. 

Meer weten over dit bijzondere theater? Bekijk deze venue op de site. 

DeLaMar Theater
© Twycer / www.twycer.nl

Unique Stories: DeLaMar theater