5x groene locaties in Amsterdam

De herfst heeft haar intrede gedaan in Amsterdam. Sommige beschouwen dit als het mooiste seizoen van het jaar. De kleurovergang in de natuur. In deze blog een overzicht van de groene locaties in Amsterdam, onderdeel van Unique Venues. Plekken waar jouw event in en rondom de natuur kan plaatsvinden. En misschien kun je er juist nu wel dat mooie herfstseizoen bekijken.

1. Artis

Voor vele het eerste waar ze aan denken bij natuur in Amsterdam: Artis Amsterdam Royal Zoo. De oudste dierentuin van Nederland, gelegen midden in de stad. In ARTIS komen natuur, cultuur en erfgoed samen. Elke boom, elk dier, elk gebouw, elke microbe, elke planeet vertelt een eigen verhaal. De verhalen van ARTIS bestaan al sinds 1838. Artis heeft een diversiteit aan event locaties in de tuin. Daarnaast is het mogelijk een bijeenkomst te combineren met een rondleiding door het ARTIS-Park. Met recht een groene locatie in Amsterdam te noemen!

2. Hortus Botanicus

Op steenworp afstand van Artis vind je Hortus Botanicus. De naam zegt eigenlijk al voldoende. Hortus Botanicus een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Sinds de oprichting in 1638 is er in de vier eeuwen een unieke verzameling bomen en planten bijeengebracht die met zijn veelzijdig groen een unieke omgeving biedt voor een vergadering, receptie of diner. Denk aan de Laranjazaal met uitzicht op de tuin en de stad. Of bijvoorbeeld een diner met exclusief toegang tot de tuin buiten openingstijden.

3. Koninklijk Instituut voor de Tropen

Dat het KIT in dit rijtje thuishoort heeft meerdere redenen. Ten eerste de daadwerkelijke locatie in Amsterdam. Gelegen aan het Oosterpark, met een fantastische binnentuin ben je omringt door groen. Maar het instituut helpt en ontwikkeld mee aan duurzame en inclusieve samenlevingen over de hele wereld. Met de inkomsten uit events kan het instituut nog meer betekenen op dit vlak.

4. Westergas

Westergas, gelegen in het Westerpark, ademt groen. Deze, verrassend, industriële locaties bevinden zich in het groen van het park. De Westergas is 19e-eeuws industrieel complex in een groen stadspark, aan de rand van het centrum van Amsterdam dat nu functioneert als ontmoetingsplek voor ondernemende mensen. Een levendig dorp in de stad, waar historische waarden en vernieuwende ideeën samenkomen. Een plek waar cultuur in al haar prachtige vormen wacht om ontdekt te worden. Het zijn unieke groene locaties in Amsterdam, met een eigen rauw karakter. Open voor alles en iedereen. Gebouwd op vrijheid, diversiteit en creativiteit. Je bent er altijd welkom. Het is een avontuurlijke omgeving met een inspirerende invloed op iedereen.

5. Olympisch stadion

Een stadion? Als groene locatie? Het olympisch stadion heeft in ieder geval de grootste groene grasmat van de Unique Venues of Amsterdam liggen. En dat is uiteraard het benoemen waard. Hedendaags voor allerlei soorten evenementen ingezet. Evenementen die passen bij de kernwaarden waar het Olympisch Stadion voor staat: persoonlijk, authentiek, sportief, stijlvol en verrassend.

Meer informatie over deze locaties? Bekijk de websites:

Artis Amsterdam Royal Zoo 
Westergas
KIT Royal Institute 
Olympisch Stadion 
Hortus Botanicus 

Volgende keer nemen we je mee in de rauwere plekken in Amsterdam. Locaties, onderdeel van Unique Venues of Amsterdam, met een industriële achtergrond en karakter.

5x groene locaties in Amsterdam