City Swim komt langs 5 Unique Venues of Amsterdam

Op zondag 28 augustus zwemmen ruim 3000 mensen mee tijdens het 10e jubileum van de City Swim Amsterdam. De City Swim is een zwemwedstrijd waar geld opgehaald wordt voor de ziekte ALS. Deze spierziekte is nog steeds onomkeerbaar en wetenschappelijk onderzoek is hard nodig. De City Swimmers leveren op een unieke wijze een bijdrage aan dit belangrijke doel. 

De 10e jubileum editie

De route voor de jubileum editie van de City Swim is dit jaar ook ‘anders’. Namelijk omgekeerd. De zwemmers starten in de Keizersgracht waarna ze via de Magere brug over de Amstel richting het Martineterrein zwemmen. 

Op deze prachtige route door de start zien ze niet alleen veel juichende supports maar ook een aantal Unique Venues of Amsterdam. Niet gek natuurlijk; aangezien deze door de hele stad te vinden zijn. 

city swim

Op de route van de City Swim vind je de volgende prachtige locaties: 

 1. Hermitage
  Als eerste passeren de zwemmers het klassieke pand aan de Amstel, bekend als de Hermitage Amsterdam. Naast museum een evenementenlocatie met in het 17e eeuwse decor van het pand. Let ook op; ze organiseren vaak evenementen in de binnentuin zoals Wijnen in de Tuin op 3 en 4 september.

  Bekijk meer over deze venue. 

 2. Hortus
  Een groene oase in Amsterdam. Een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Uitgesproken zalen met een bijzonder karakter. En buiten sluitingstijden een exclusieve toegang tot de tuin.

  Bekijk meer over deze venue. 

 3. Portugese Synagoge
  Niet te missen in het Joods Cultureel Kwartier is de Portugese Synagoge. Het voormalige hoofdgebouw stamt uit 1675 en vervult nog steeds de rol als gebedshuis.

  Bekijk meer over deze venue. 

 4. Scheepvaartmuseum
  Dit grote, imposante gebouw op het Martineterrein is zeker niet te missen. De zwemmers zien het Scheepvaartmuseum al van in de verte aankomen als baken van de eindstreep. Tevens is het Scheepvaartmuseum dit jaar de startlocatie van de Kids City Swim.

  Bekijk meer over deze venue. 

 5. NEMO
  Daar is het dan eindelijk! Na ruim 2 kilometer komen de zwemmers aan ter hoogte van NEMO Science Museum. In de wereld van interactieve wetenschap en technologie worden ook bijzondere events met uitzicht op het water gehouden. En niet te vergeten; ze hebben een prachtig dakterras met zicht op het finish gebied.

  Bekijk meer over deze venue. 

Wij wensen alle zwemmers van de City Swim veel succes!
Meer informatie over de Amsterdam City Swim is te vinden via de website. 

city swim

City Swim komt langs 5 Unique Venues of Amsterdam