Zichtbaarheid is alles bij de Skybar van Level Eleven

Unique Insights #3

In de serie Unique Insights nemen we een kijkje achter de schermen bij unieke locaties in Amsterdam. Hoe gaan zij om met de uitdagingen van een evenement organiseren in de 1,5 meter samenleving? Eline Weeber, commercieel manager van Level Eleven vertelt over hun Skybar.

Skybar
“Vorig jaar hebben we in de zomerperiode de Skybar gelanceerd, dus het concept is niet helemaal nieuw,” licht Eline toe. “Het is wel iets anders met minder tafels, overal van die handpompjes en hier en daar een pijl. Maar de grootste uitdaging was eigenlijk vooral om mensen ons te laten vinden. Dus zijn we de hele buurt gaan flyeren, op social media adverteren en persberichten gaan sturen… En er staat nu in grote letters Skybar op het gebouw. Dat zie je vanaf Amsterdam centraal. Daardoor krijgen we nu ook veel toeristen binnen.”

Van congres naar verjaardag
“Normaal gesproken hebben we vooral bedrijfsfeesten, diners en congressen met zo’n 150 gasten,” legt Eline uit. “Maar op anderhalve meter zitten we nu met 50 tot 60 man vol. Dat is natuurlijk een stuk minder, maar maakt wel dat we opeens ook interessant zijn voor verjaardagen en borrels. Wij hebben de ruimte om afstand te kunnen houden die bijvoorbeeld een gewoon café niet heeft. We denken zelfs aan om de Skybar tot in het najaar te verlengen.”

Belangrijk jezelf te blijven laten zien
Heeft Eline nog advies voor de evenementenbranche? “Ook al staat alles even helemaal stil; het is belangrijk jezelf te blijven laten zien,” tipt de commercieel manager. “Toen bleek dat we dicht moesten, hebben we bijvoorbeeld de website aangepakt en hadden we contact met mensen met bestaande boekingen. Ik ben op een gegeven moment ook klanten gaan bellen, niet vanuit een sales-perspectief maar gewoon om te vragen hoe het ging.”

Golden ticket
Eline mag de golden ticket doorgeven: van welke unieke locatie in Amsterdam wil zij graag weten hoe ze een bepaald event hebben aangepakt? “De locatie die ik interessant vindt, antwoordt Eline, is De Duif. Een prachtig historisch pand aan de Prinsengracht en de combinatie van cultuur en evenementenlocatie is erg uitdagend. Ik ben benieuwd hoe zij ermee omgegaan zijn dat ze ook open zijn voor bezoekers.”

Zichtbaarheid is alles bij de Skybar van Level Eleven