Terugblik op het Jaar 2023: in gesprek met de voorzitter van Unique Venues of Amsterdam

Het is weer die tijd van het jaar waarin we terugkijken op alles wat is gebeurd. Als Unique Venues of Amsterdam vroegen we onze voorzitter, Ronald van Lopik, om een blik terug te werpen op het afgelopen jaar. Laten we eens kijken naar enkele memorabele momenten en inzichten die het jaar hebben gevormd.

Een uitzonderlijk moment:

“Wat is jouw meest memorabele moment van afgelopen jaar?” vroegen we Ronald, voorzitter van de vereniging. Het antwoord was onverwacht specifiek: maandag 3 april om 13.50 uur. Op dat moment stond hij in de Koningszaal van Artis en opende de langverwachte tweede editie van de Unique Tour d’Amsterdam. Een bijzonder moment waarop ruim 100 opdrachtgevers uit de branche werden verwelkomd voor een bijzondere middag dwars door Amsterdam. Een concept waarbij we heel trots de veelzijdigheid en het unieke van onze vereniging laten zien.

Eén woord voor 2023:

“Als je afgelopen jaar in een woord zou moeten beschrijven, welk woord is dat dan?” Het antwoord wat Ronald gaf was het woord “Krachtig”. Ronald benadrukte hoe krachtig de samenwerking tussen verschillende venues en partners is, waardoor Amsterdam een sterke(re) locatie wordt voor diverse evenementen.

Belangrijke leerervaring:

“Wat heb jij geleerd van afgelopen jaar?” De waarde van persoonlijke ontmoetingen was het kerninzicht. De voorzitter erkende dat hij door de vele jaren in de branche dit al wel dacht te begrijpen. Maar, dat het afgelopen jaar hem echt heeft laten inzien hoe waardevol fysieke ontmoetingen zijn en ook dat we nooit zonder gaan kunnen.

Trots op prestaties:

“Waar ben jij het meest trots op dit afgelopen jaar?” De voorzitter uitte trots over het doorstaan van de ‘7-year-itch’. Hoe vaak hoor je niet dat relaties op scherp komen te staan na 7 jaar. Als vereniging vierden wij afgelopen jaar onze 8e verjaardag in juni. Hiermee zijn we voorbijgegaan aan het potentieel moeilijke zevende jaar, wat een mijlpaal van veerkracht symboliseert. We zijn juist springlevend!

Vooruitblik naar 2024:

“En uiteraard een kleine vooruitblik… wat kunnen we verwachten van komend jaar?” De vereniging staat komend jaar klaar voor veel zichtbaarheid op internationale evenementen zoals IMEX Frankfurt, IBTM Barcelona en The Meeting Space in Amsterdam. Daarnaast blijven we veel samenwerken, organiseren we informatieve sessies voor leden en genieten we van gezellige borrels met elkaar zodat we ook de intimiteit van de vereniging blijven waarborgen.

Een voorspoedig 2024!

Met deze terugblik op het jaar 2023 sluiten we af. Onze vereniging kijkt uit naar een nieuw jaar vol nieuwe kansen, uitdagingen en momenten om te delen. Namens de vereniging wensen we alle collega’s, relaties en partners een voorspoedig 2024 vol succes en mooie herinneringen!

uv tour d'amsterdam

Terugblik op het Jaar 2023: in gesprek met de voorzitter van Unique Venues of Amsterdam