Markt in de tuin van H’ART Museum

Culinair en cultuur smelten samen tot een lokale markt

Vanaf 5 maart a.s. is de binnentuin van museum Hermitage Amsterdam iedere zaterdag van 9.30 tot 16.30 uur een culinair walhalla met kraampjes vol lekkers uit de stad. Zuivel van boeren rondom Amsterdam, biologische groenten van de voedzame kleiachtige bodem van de ‘bolle es’, honing uit de Ronde Hoep en kraakverse vis uit onze eigen Noordzee. Maar ook pickles van het Borneo eiland, vlees van de Stadstuinvarkens en verse pasta uit Amsterdam-Zuid. Bezoek nu de tentoonstelling Russische Avant-garde en haal daarna meteen wat weekend-boodschappen, dan bent u culinair en cultureel weer helemaal opgeladen.

Markt-Hermitage-Amsterdam2
Foto: Sam Tobiana

Lancering op 5 maart

Op zaterdag 5 maart opent de eerste markt in de binnentuin van het museum Hermitage Amsterdam. Groenten, verse pasta’s, geroosterde kip, vis, zuivel, desembrood, bijna alles. Zoveel mogelijk van Hollandse bodem en hoe dichter bij Amsterdam des te beter. Bijna alle makers staan zelf op de markt en ze vertellen je graag over herkomst, kwaliteit en hoe ze werken.

Cultuur en culinair smelten samen tot een lokale markt

En tussen de markt door zijn we natuurlijk ook nog museum met momenteel de grootste Russische porselein collectie. Laat je inspireren door de indrukwekkende tentoonstellingen voor jong en oud. Neem gerust de kinderen mee of spreek af met vrienden op ons terras buiten. Er is genoeg te zien, te doen en te proeven!

Toegang: gratis

Entree: via Amstel

Deelnemers:

Markt in de tuin van H’ART Museum