Eventcase van de Bazel

Unique Venues met unique cases. Het format is bekend inmiddels. We nemen een kijkje achter de deuren van de bijzondere Unique Venues en bekijken wat ze doen en waar ze trots op zijn. Deze week kijken we achter de schermen bij Unique Venue de Bazel met de film première van Cash Truck.  

In het kort:

  • Premiere film ‘Cash Truck’ van Guy Ritchie op Amazon Prime
  • Creëren ‘wow-effect’ richting aanwezige pers en influencers
  • Uitdaging: optimaal samenspel van film, locatie en catering
  • Belangrijkste moment in marketingcampagne rond filmpremière

De eventcase

Het team van de bazel ontving een bericht van het pr-bureau van Amazon Prime Video. De vraag was of er gebruik kon worden gemaakt van het kluiscomplex van de Bazel mét de bioscoopzaal. Dit alles voor de perspremière van ‘Cash Truck’ geregisseerd door Guy Ritchie.

De opdracht was om een geheel eigen ervaring te creëren richting de uitgenodigde pers- en influencers, met als doel de film nog meer lading te geven dan deze inhoudelijk al heeft. Niet alleen de locatie maar alle elementen van het evenement moesten de filminhoud uitdragen. Denk daarbij ook aan thematische catering. Een echte maatwerkproductie dus!

de bazel eventcase
Wat maakte deze case uniek?

Nederlandse filmpremières worden in het algemeen (logischerwijze) in bioscopen gehouden, dus de keuze voor de Bazel lag in eerste instantie niet voor de hand. Door de unieke eigenschappen van de Bazel is er toch voor gekozen. Denk daarbij aan het bijpassende decor met onder andere het kluiscomplex. Ook de mogelijkheid tot thematische catering werd erg gewaardeerd.

Hoe kwamen event en locatie als match samen?

Het bijzondere van dit event was vooral de magie die we samen met het pr-bureau hebben gecreëerd door de perfecte match tussen het filmthema en de Bazel als locatie. De onderdelen van het evenement vonden plaats op drie verschillende plaatsen. In de majestueuze centrale hal ontvingen wij de gasten met een diner. Vervolgens tentoonstelde het kluiscomplex meer over de achtergrond van de film. Daarna keken de gasten, in de bioscoopzaal, de film zelf.

Door als projectteam met alle expertise gezamenlijk op te trekken met de opdrachtgever hebben we een geheel eigen sfeer weten te creëren. Het doel van Amazon Prima Video, een positieve film onthulling, is hiermee meer dan geslaagd!

Eventcase van de Bazel