Kennis en verbinding bij de eerste kennissessie van het jaar

Op een stralende maandagochtend, 8 april, stond op de agenda een kennissessie, exclusief voor leden en partners. Het doel? Niet alleen om relevante onderwerpen binnen onze branche aan te pakken, maar ook om de kracht van samenwerking en collectieve groei te benadrukken. Deze dag beloofde een ontmoetingsplaats te worden waar gedachten werden uitgewisseld en banden werden versterkt.

Ontvangst in Eye filmmuseum

De bijeenkomst begon met een smakelijke lunch, gehouden in het Eye Filmmuseum. Na de lunch namen we plaats in Cinema 2 en werden de deelnemers verwelkomd door de voorzitter van Unique Venues of Amsterdam, Ronald van Lopik. Vervolgens nam dagvoorzitter Willem van Zant het stokje over en begeleidde de groep door een  programma vol panelgesprekken over de relevante onderwerpen in de branche.

Inhoudelijke sessie

Drie panelgesprekken stonden centraal gedurende de dag, elk gericht op een ander aspect van de evenementenindustrie. Het eerste panel onderzocht duurzaamheid, waarbij deelnemers reflecteerden op de huidige staat van evenementen en hoe we gezamenlijk stappen kunnen zetten naar een meer duurzame toekomst. Vragen werden gesteld, ervaringen werden gedeeld en nieuwe inzichten werden opgedaan.

Het tweede panel richtte zich op trends in de markt. Deelnemers werden uitgenodigd om hun observaties te delen en te bespreken hoe deze trends invloed hebben op hun eigen organisaties. Wat zien we gebeuren, is dat hetzelfde voor de diverse partners en leden en hoe kunnen we hierop inspelen?

Het laatste panelgesprek legde de focus op diversiteit & inclusie, een onderwerp dat steeds belangrijker wordt binnen de huidige maatschappij en daarmee ook onze bedrijven. Deelnemers werden aangemoedigd om openlijk te praten over de uitdagingen en mogelijkheden op dit gebied, en om te verkennen hoe we samen kunnen werken aan een meer inclusieve en diverse gemeenschap.

Tijd voor actie!

Na het inhoudelijke programma was het tijd voor actie. Deelnemers stapten op de fiets en maakten een verkenningstocht langs enkele van de nieuwste leden van de vereniging. Bezochten werden Hoogtij, @Droog en de Westerliefde. Deze ervaring bood de perfecte gelegenheid om nieuwe plekken te ontdekken en om gezellig in gesprek te gaan tijdens de zonnige fietstocht door Amsterdam.

De dag werd afgesloten bij de ADAM Toren, waar deelnemers konden ontspannen en nagenieten van een dag vol inspiratie en verbinding. Met het zonnetje op het terras en een adembenemend uitzicht over de stad, werd nagepraat over de vele inzichten en ervaringen die waren opgedaan.

Een geslaagde sessie

Al met al was de eerste kennissessie van dit jaar niet alleen een dag vol kennis en inspiratie, maar ook een viering van samenwerking. We zijn dankbaar voor de aanwezigheid van al onze leden en partners, en kijken uit naar nog vele succesvolle samenkomsten in de toekomst. Met speciale dank aan de werkgroep van interne leden die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Op naar de volgende!

Kennis en verbinding bij de eerste kennissessie van het jaar