Vliegensvlugge drone tours bij Amerpodia

Unique Insights #1

Unique Venues stimuleert kennisdeling tussen partijen in de evenementenwereld en zet mooie initiatieven in de schijnwerpers. In de serie Unique Insights nemen we een kijkje achter de schermen bij unieke locaties in Amsterdam. Hoe gaan zij om met de uitdagingen van een evenement organiseren in de 1,5 meter samenleving? Elke blog mag een evenementenlocatie een golden ticket’ uitreiken aan een evenement bij een andere locatie dat eruit springt.

Dennis Scheffers, Sales & Eventmanager Amerpodia, start de serie met hun vliegensvlugge tours.

Officieel stond de heropening van het compleet verbouwde Felix Meritis op 20 maart 2020 gepland. Dennis Scheffers vertelt: “Na 3,5 jaar verbouwen waren we er echt helemaal klaar voor, maar toen moesten we dicht. Mensen stonden te springen om bij ons te komen, maar ze mochten niet fysiek naar binnen. Hoe konden we toch met hen de verbinding aangaan? Als antwoord hebben we de vliegensvlugge tours bedacht.”

Rondleiding met een drone

“Het bleek al vrij snel dat livestreamen echt dé oplossing was. Voor ons was dit een simpele stap, omdat we als cultuurhuis deze techniek al in huis hadden,” legt Dennis uit. “Om dus toch ons mooie, nieuwe gebouw te kunnen laten zien hebben we de hulp ingeroepen van een drone-bestuurder om door Felix Meritis te vliegen, terwijl wij hierbij vertelden en bezoekers via een chat vragen konden stellen.”

“Mensen konden zich op een timeslot inschrijven om een rondleiding te krijgen in Felix Meritis, maar ook De Nieuwe Liefde, Rode Hoed of het Compagnietheater. Normaal geven we aan zo’n 2 tot 3 personen per dag een rondleiding, maar nu waren het er wel 60! Het kan gewoon op afstand, ik zou zelfs vanaf Bali een tour kunnen houden,” lacht Dennis.

De toekomst is hybride

“Het concept is geheel uit noodzaak geboren, maar het werkte goed,” concludeert Dennis. “Het zal in de toekomst sowieso gaan om hybride concepten: deels online en deels offline. Ik ben dan ook blij dat we zo’n jong team hebben en we creatief met de situatie zijn omgegaan. Dat geeft goede energie.”

#safemeetings bij Felix Meritis

Golden ticket

Dennis mag het golden ticket doorgeven: van welke unieke locatie in Amsterdam wil hij graag weten hoe ze een bepaald event hebben aangepakt? “Ik geef het golden ticket door aan De Hallen Studio’s. Het is een mooie grote locatie, wat natuurlijk een ideale ruimte is met de huidige maatregels,” antwoordt Dennis. “Verder ben ik benieuwd naar het pop-up podium dat ze hebben georganiseerd.”

Vliegensvlugge drone tours bij Amerpodia