Het Scheepvaartmuseum creëert totaalbeleving in samenwerking met The Food Line-up

Unique Insights #5

Claire de Jonge, accountmanager evenementen bij Het Scheepvaartmuseum, bracht een totaalconcept naar het publiek met “Table for 2”. Wat leerde zij tijdens Corona en in de 1,5 metersamenleving van deze samenwerking met The Food Line-up?

Brainstorm
“Tijdens de lockdown hebben wij een brainstorm gehouden met verschillende afdelingen binnen het museum. Wij zijn met elkaar in gesprek gegaan met als doel om interessante concepten te bedenken voor particulieren, omdat de zakelijke markt stil was komen te liggen” vertelt de Jonge. “Het Open Plein van 900m2 biedt ruimte aan tal van concepten op 1,5 meter. Daten op het plein, movienights en ligconcerten waren o.a. ideeën die voort waren gekomen uit de brainstorm. Een ander idee was het realiseren van pop-up restaurants en Table for 2 was hiervan onder andere het resultaat!

Het evenement: Table for Two
“Met pijn in het hart zag cateringbureau The Food Line-up dat er tijdens de lockdown zoveel prachtige locaties in Amsterdam leeg stonden, zo kwamen zij op het idee om pop-up restaurants te organiseren op iconische locaties in de stad met een persoonlijk thema per locatie” legt Claire uit. “Vanuit Het Scheepvaartmuseum heb ik contact opgenomen en uiteindelijk hebben wij dit diner opgetuigd voor 120 gasten.

Water en eetcultuur
“De inspiratie voor het menu kwam voort uit de huidige tentoonstelling ‘Rijzend Water’, waarin fotojournalist Kadir van Lohuizen de stijgende zeespiegel wereldwijd en in Nederland in beeld brengt,” vertelt de Jonge. “Chef Arnout van der Kolk en zijn team van ‘Restaurant C’ hebben een bijzonder 5-gangen ‘Ode aan de Zee’ diner samengesteld waar de jarenlange verbinding tussen water en de Nederlandse eetcultuur naar voren kwam. Denk aan oesters uit het Grevelingenmeer, een bisque van ‘afval’ van kreeften en schelpen, zeewier uit het wad, aardappels uit de Friese kust en wijnen van zilte Zeeuwse bodem. Om de cirkel rond te maken konden de gasten voorafgaand aan het diner de tentoonstelling met eigen ogen bekijken wat zorgde voor een totaalbeleving”.

Houd vol
“De organisatie verliep soepel en was goed voorbereid”, aldus Claire: “We hadden Table for Two netjes aangemeld bij de gemeente. De regels hieromtrent waren op dat moment nog niet helemaal helder. We stonden al klaar om de boa’s te ontvangen, we waren immers goed voorbereid, maar ze zijn niet gekomen. Het uitvoeren van evenementen gaat sindsdien zonder al te veel obstakels, wij lezen ons constant in over de veranderende maatregelen en hebben gelukkig voldoende ruimte voor partijen van verschillende grootte. We kijken uit naar het moment dat we weer grote evenementen mogen organiseren, maar dat zal nog even gaan duren. Mijn boodschap aan collega’s uit de branche is dan ook: houd vol. De goede tijden komen ook weer!”

Golden ticket
Claire mag het golden ticket doorgeven: van welke unieke locatie in Amsterdam wil zij graag weten hoe zij hun evenementen in Coronatijd hebben aangepakt? “De Kromhouthal die met de Kromhout Studio online evenementen organiseren. Ik ben benieuwd hoe zij het doen in de huidige tijd.”

Het Scheepvaartmuseum creëert totaalbeleving in samenwerking met The Food Line-up