Unique Venues betekent bijzondere verhalen. Verhalen van te gekke en vooral onvergetelijke evenementen. Deze week duiken we in de eventcase van Unique Venue: de Duif. Over een muziektheater in COVID tijd: op 1,5 meter.
In het kort:
- Diepzeekerk van Project Wildeman
- Muziektheater op anderhalve meter
- Creatieve herbestemming
- Een schoolvoorbeeld hoe cultuur te beleven is onder COVID-maatregelen
De voorstelling Diepzeekerk
Project Wildeman is een muziektheatergroep uit Amsterdam die experimenteert met rituelen. De grote alles overkoepelende verhalen en ceremonies die ons met elkaar en de hedendaagse wereld om ons heen verbinden uit de gratie zijn geraakt. Waardoor een leegte is ontstaan. Die leegte vult Project Wildeman aan.
Om in COVID-19 tijd zo’n project te kunnen laten zien moesten we, als locatie de Duif, rekening houden met de maatregelen. De bezoekers moesten ver genoeg uit elkaar zitten. Enigszins een uitdaging met een voorstelling die draait om het scheppen van een onderlinge band. Door de juiste opzet, inspelen op het starten van een individuele ervaring en de juiste ambiance konden we de sfeer neerzetten die de voorstelling nodig had. Het publiek kon de ruimte ervaren en de oorsprong en zingevingsfunctie van het gebouw kregen een integrale rol in de voorstelling.
Het bijzondere aan dit event en hoe alles samen kwam..
Door de coronarestricties waren er weinig commerciële mogelijkheden. Geen diners, congressen en recepties, waar De Duif voornamelijk voor wordt ingezet. In de eerdere lockdown heeft de theatergroep kunnen repeteren en try-outen in een andere Stadsherstel-locatie, de Van Houtenkerk in Weesp. Ter voorbereiding van deze première in De Duif.
Dit event was gericht op het verbinden van mensen. Dat is helemaal in lijn met de cultuur die we in de afgelopen periode hebben aangeboden, waarbij we speciaal op de buurtgerichte momenten van bezinning en verbinding creëerden met hybride en gestreamde concerten vanuit De Duif.
Hoe deze match ontstond..
De eventlocaties van Stadsherstel, waarvan De Duif de meest prestigieuze is, zetten we al meer dan 30 jaar in voor interessante culturele projecten. We hebben altijd een culturele prijs kunnen aanbieden door de inkomsten van de zakelijke verhuringen. Zo kunnen we dit cultureel erfgoed bewaren en blijft het rijksmonument De Duif geopend voor het publiek op zoveel mogelijk verschillende manieren, niet alleen voor beperkt aantal mensen.
Cultuur zal bij ons altijd een belangrijke rol vervullen in de bestemming van De Duif, maar we staan uiteraard te springen om meer mogelijkheden, waarbij we weer complexe zakelijke partijen kunnen plannen en uitvoeren.
Meer weten over De Duif en wat de mogelijkheden zijn? Bekijk deze stadsherstel locatie.