Huis Vasari

Audiovisueel, Catering, Gestoffeerd, Beschermde Wifi, Gratis Wifi, Lan 10Mbit, Airconditioning, Verwarming, Ventilatie, Bushalte op loopafstand, Tramhalte op loopafstand, Treinstation op loopafstand, Buitenplaats, Rookruimte
over de locatie

'Een unieke beleving aan de gracht; van intiem diner tot groot gezelschap.'

Welkom bij de Vrije Academie, een prachtige evenementenlocatie in hartje Amsterdam!

Het monumentale grachtenpand aan de Herengracht heeft een rijke historie en authentieke uitstraling. Het pand is in 2021 grondig gerenoveerd en omgedoopt tot Huis Vasari. Het is de thuisbasis van de Vrije Academie; het grootste landelijke onderwijsinstituut voor kunst & cultuur. 

In dit pand organiseren we onze eigen programmering, maar er is veel meer mogelijk. Alle zalen zijn te huur, zo kan iedereen deze parel aan de Herengracht zelf ontdekken! Van vergaderen in een authentieke 17e-eeuwse keuken tot aan feestelijk dineren onder de originele plafondschilderingen van Jacob de Wit. Wij hebben voor elk gezelschap, en voor elke wens de perfecte ruimte.

Bijzondere geschiedenis

Het pand is een Rijksmonument met een lange geschiedenis. Oorspronkelijk in de 17e eeuw gebouwd naar ontwerp van Amsterdamse architect Philips Vingboons, in opdracht van Jacob Cromhout. De twee samengevoegde panden werden dan ook de Cromhouthuizen genoemd. Jacobs kleinzoon koos de toen nog onbekende schilder Jacob de Wit (1695-1754) voor het verfraaien van de woning. Zijn plafondschilderingen zijn nog steeds in originele staat te zien, net als andere originele aspecten zoals de trap, misschien wel de mooiste van Amsterdam, en de twee 17e-eeuwse keukens.

Multifunctioneel grachtenpand

De Vrije Academie beschikt over verschillende zalen, een workshopatelier en meerdere kleine break-out rooms, geschikt voor gezelschappen van 4 tot 120 personen. Daarnaast is er een expositieruimte, (museum-) winkel en een café-restaurant: Bar Vasari, waar je ’s zomers plaatsneemt op het terras in de verborgen binnentuin. De grote zalen beschikken allen over een standaardopstelling (theater) en audiovisuele middelen. Alle zalen kunnen naar wens omgebouwd worden. Het gehele pand heeft een maximale capaciteit van 500 personen.

Downloads

Locaties

Michelangelo zaal

Afmetingen

Capaciteit

Jacob de Wit zaal

Afmetingen

Capaciteit

Bernini zaal

Afmetingen

Capaciteit

Atelier Cellini

Afmetingen

Capaciteit

Artemisia zaal

Afmetingen

Capaciteit

Anguissola zaal

Afmetingen

Capaciteit

Tuinzaal & Bar Vasari

Afmetingen

Capaciteit

17e-eeuwse keuken groot

Afmetingen

Capaciteit

17e-eeuwse keuken klein

Afmetingen

Capaciteit

nieuws

Kom in contact met Huis Vasari